Vond lukt på badet? Ikke med Purus

Vi har vel alle opplevd det, en slående vond lukt som når nesen så fort døren til badet lukkes opp. Du har kanskje akkurat kommet hjem fra en deilig og lang sommerferie, en helgetur, eller så ble ikke hytta brukt like mye som du hadde tenkt. Ofte i forbindelse med slike tilfeller oppstår det en ekkel lukt, og årsaken er ofte at sluket ikke har fått den vanlige tilførselen av fuktighet som det pleier.

Vannlåsen tørker ut

Hvis du opplever vond lukt på baderommet kan dette være fra sluket og det kan blant annet skyldes at dusjen ikke er blitt brukt ofte nok. I slike tilfeller vil vannlåsen, en innsats i sluket ditt, tørke ut og lukt kan komme fra avløpsrøret sluket leder vann til.


Årsaken til at vannlåsen tørker ut er gjerne hvis sluket står ubrukt over lengre tid. Dette gjelder ofte hytter som ikke er i bruk så ofte, eller om man har hatt flere uker ferie. Men, vond lukt fra sluket kan forebygges.

 

Unngå kjemikalier

Mange vegrer seg for å ta en titt for å se hva som skjuler seg under risten, ofte også med god samvittighet. Men, er du nøyaktig med renhold av sluket kan dette være én suksessfaktor. Husk bare å være kritisk til hva du benytter. Som regel får man høre om sterke rengjøringsmidler som alternative avløpsåpnere, dette er nok ikke rørleggeren helt enig i.

Så langt det er mulig bør man unngå å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda.

Holder man sluket rent derimot, vil det hjelpe mye på luktproblemene i det daglige. Men hvis alt vannet forsvinner fra vannlåsen, vil det alltid oppstå noe lukt.

En annen god løsning på problemet kan da være en vannlås fra Purus, nemlig NOOD. Produktet finnes til diverse tradisjonelle sluk, og når det gjelder designslukene deres leveres dette som standard.

 

Problemløseren

Går du for moderne designsluk på baderommet er Purus utstyrt med innebygd vannlås med NOOD-prinsippet. Dette er en fjæropphengt vannlås som åpnes når vannet når en viss mengde, og lukkes når vannet avtar. Med en NOOD-lås blir det aldri lukt fra avløpet, og du kan med god samvittighet sette snuten mot nye spennende reisemål når sommerferien melder seg.

Se film om NOOD-vannlåsen til Purus her.